Page content

7 geheimen om meer geld te verdienen als coach, consultant, trainer of zelfstandig professional

7 geheimen om meer geld te verdienen als coach, consultant, trainer of zelfstandig professional

Heb je dat wel eens, dat je achteraf denkt; Had ik maar… Dit is heel natuurlijk en het overkomt iedereen.
Ik maak iedere dag nog graag fouten. Met name omdat ik dan weer iets geleerd heb. Als je efficiënt je doelen wilt behalen en geld wilt verdienen om jouw dromen achterna te kunnen gaan, zul je een proces moeten volgen.
Als je het volgende proces volgt zul je beter beslissingen kunnen nemen en meer geld kunnen verdienen met jouw business.

Geld verdienen en prioriteiten stellen

Wij als ondernemers(controlfreaks) willen graag alles onder controle hebben. We willen zoveel mogelijk zaken eerst goed geregeld hebben en denken dat we an pas verder kunnen. “Eerst moet dit perfect zijn en dan pas gaan we….” Vaak uit zich dat in bijvoorbeeld de volgende gebeurtenissen. Herken jij ze nog?

* Ik moet eerst mijn website vernieuwen.
* Ik wil mijn visitekaartjes binnen hebben.
* Ik moet eerst professionele foto’s hebben.
* Voordat ik met die persoon wil praten moet ik nog…
* Ik heb zoveel te doen maar kom niet toe aan…

Ik moet eerst nog dit en dat en dat… Allemaal zaken die ervoor zorgen dat je het werken AAN je bedrijf uitstelt. Hiermee zeg ik niet dat de bovengenoemde punten onbelangrijk zijn maar het kan behoorlijk veel tijd van je opslokken. Zo spreek ik ondernemers die 6 maanden over hun website hebben gedaan omdat het perfect moest zijn. En wat denk je… De dag dat ze online gingen gebeurde er nog niets. Ze hadden namelijk nog geen tijd gehad om aan hun promotie te werken. In mijn Masterprogramma’s adviseer ik mijn klanten altijd om eerst snel 1 of 2 pagina’s online te zetten. Je stuurt toch altijd nog bij naar gelang het proces van beginnen.

Veel coaches hebben de wens om een zeer hoog salaris te verdienen. Toch denken vele ondernemers dat dit doel niet makkelijk haalbaar is en ze weten niet precies welke stappen ze moeten ondernemen om een goed inkomen te creëren.

Daarom wil ik graag delen hoe ik een coaching business heb gecreëerd, waarin ik mijn gestelde doelen heb kunnen behalen in een korte tijd.

Van “het zorgen maken of je wel genoeg klanten binnenhaalt”, naar het verdienen van jouw ideale salaris – Ik geef je hier vandaag een stappenplan voor.
meer geld verdienen als coach

Ja, het is mogelijk! Je kunt van nul klanten en nog maar net beginnen naar het creëren van een goede omzet en een hoog salaris. En… Dit hoeft geen vijf jaar te duren.

Wel vraagt het dagelijkse inspanning en focus. Ook moet je genoeg marketingkennis hebben, die je kunt opdoen op bijvoorbeeld mijn Masterprogramma’s of op mijn marketingblog. Of je leert alles jezelf aan, dat kan ook.

Laten we beginnen door de belangrijkste elementen van het creëren van een basis voor een succesvolle business door te nemen.

#1 Branding en positionering van jezelf

Eén van de meest belangrijke elementen in je marketing, die je zal helpen om je ideale klanten aan te trekken, is het gebruiken van branding en positionering van jouw product.

Mensen zullen je moeten leren kennen als coach om vertrouwen op te bouwen. Dit kun je doen door middel van je gratis materiaal zoals je blogs, online cursussen, gastberichten op andere websites, social media en overige media te genereren.
Dit zal je continue moeten onderhouden. Jij bent het merk. En dit helpt je om vertrouwen en geloofwaardigheid te creëren. Copywriting en bloginhoud is belangrijk voor de lezer. Het wordt duidelijk of een coach de problemen van zijn cliënt begrijpt en de capaciteit heeft om te helpen met het oplossen van deze problemen.

Actie stappenplan:
Wat kun je doen om jezelf te positioneren als een betrouwbare leider in je niche?

• Maak een lijst van zaken die verbetering of extra professionaliteit nodig hebben
– Zorg voor professionele video’s
– Zorg voor sterke foto’s op je website(maak liever niet teveel gebruik van stockfoto’s)
– Neem een ontwerper die je kan helpen om passend beeldmateriaal voor je social media te creëren
• Vergelijk je eigen materiaal zoals je bloginhoud, nieuwsbrief, gastberichten en copywriting met betrouwbare professionals. Geeft dit je lezers en klanten het idee dat jij de beste match voor hen bent?
• Maak een lijst van 5 websites die jouw ideale klant regelmatig bezoekt en schrijf erover in een gastbericht

 

#2 Creëer een sterk merk

Eén van de meest belangrijke aspecten van het bouwen van een bloeiend bedrijf dat jou een hoger inkomen zal brengen, is het onderhouden van jezelf als sterk merk.

Coaches en zelfstandige professionals zijn persoonlijke merken en daarom hebben ze professionele foto’s van zichzelf nodig. Het is noodzakelijk dat je foto’s hebt die overbrengen wie je echt bent en wat je doet.
Potentiële klanten zullen zich hierdoor sneller met jou verbonden voelen en je beter willen leren kennen.

Als je bijvoorbeeld een gezondheidscoach bent, kun je natuurlijk een neutrale foto van jouw hoofd gebruiken maar als je geloofwaardigheid wilt opwekken, kun je misschien beter een foto gebruiken waarop jij een groen sapje in je favoriete gezondheidswinkel drinkt.

expert-geld verdienen

Spreken is iets waar ik zelf erg gepassioneerd in ben. Ik laat dit zien op zowel mijn professionele foto’s als op mijn Facebookfoto’s. Ik sport graag en vind het leuk om zelfstandige professionals te helpen om hun bedrijven op te zetten, en ik zorg ervoor dat mijn foto’s dit uitstralen.

Actie stappenplan:
• Bekijk de huidige foto’s van jezelf. Heb je het gevoel dat ze duidelijk maken wie jij bent als persoon en coach, trainer of consultant?
• Zo niet: maak een lijst van fotografen die je kunnen helpen aan foto’s die jouw merk uitstralen

 

#3 Creëer Premium Coaching Pakketten

Ik vertel mijn cursisten altijd om te focussen op het creëren van premium coaching pakketten. Dit is belangrijker dan een hoog uurloon te offreren.

Als je bijvoorbeeld 10.000 euro per maand wilt verdienen, is het makkelijker om 10 cliënten die elk 1000 euro per maand betalen te vinden, dan 100 cliënten die elk 100 euro per aparte sessie betalen.
Maar voor het begin geldt een ander principe: Zorg dat je zoveel mogelijk mensen spreekt. Dit omdat je nu nog je product of dienst moet aanvoelen bij je publiek.

Je dient meer nadruk te leggen op het opbouwen van je klantenlijst als je net begint. Ook moet je nog niet zoveel geld vragen voor groepsprogramma’s. Je zit in een leer en testfase waarin je juist moet aftasten en zoveel mogelijk mensen moet gaan zien en spreken.

Het heeft mij in deze beginperiode heel goed geholpen door eerst drie hele belangrijke dingen te doen.

Stap 1. Zorg dat je op zoveel mogelijk plaatsen je verhaal kunt doen. Het liefst voor grote groepen.

Stap 2. Zorg dat je een super waardevol programma creëert tegen een zeer laagdrempelig tarief zodat heel veel mensen zich hiervoor gaan inschrijven. Deze kun je dan later naar je hoogwaardige programma’s upgraden of upsellen.

Stap 3. Zorg ervoor dat je een kei van een gratis weggever creëert. Dit is een waardevol gratis product in de vorm van bijvoorbeeld een download voor je websitebezoeker.
Een goede weggever kan zomaar tot 100 nieuwe inschrijvers per dag doen.

Actie stappenplan:
• Creëer een GRATIS weggever en zet deze op je website
• Creëer 1 of 2 laagdrempelige coaching pakketten die jouw ideale klant meer dan geweldig zal vinden
• Geef een webinar over een onderwerp dat jouw publiek heel interessant vindt
• Nodig je relevante doelgroep uit voor je laagdrempelige programma

 

#4 Ontwikkel de mindset van een goedbetaalde coach

Ik heb altijd geleerd dat het belangrijk is om je bewustzijn over toegevoegde waarde en geld hoog te houden. Dit heeft mij enorm geholpen om veel klanten te kunnen helpen in een zeer korte tijd. Als je je echt inzet voor jouw succes en doelen, moet je werken aan je dagelijkse bewustzijn over geld en je te behalen doelen.
mindset

Welke voordelen biedt jij jouw klanten? Zal hun leven op een bepaalde manier veranderen?

Actie stappenplan:
• Vervang de twijfels die je over jezelf hebt met je positieve kwaliteiten en mogelijkheden
• Evalueer je huidige prijzenlijst en overweeg gradaties te maken in jouw programma’s
• Lees het boek: “Think big en grow rich” ofwel “Denk groot en word rijk”

 

#5 Bouw je e-maillijst op

Eén van de manieren om met je ideale klanten en lezers, die jouw merk net ontdekt hebben, in contact te blijven is e-mail.

Het kost tijd en moeite om een lijst op te bouwen. Maar het is wel heel belangrijk dat je dit doet en het is absoluut de moeite waard om de tijd ervoor te nemen. Je business zal hierdoor veel harder groeien. Het zal je motiveren om je product aan meer mensen te verkopen en dat is weer positief voor het creëren van een hoger inkomen.

Er zijn meerdere manieren waarop je een email-lijst van geïnteresseerde ideale klanten kunt creëren. Van gastberichten of guestbloggen tot Facebookadvertenties, je moet het voor de neus van je ideale klant presenteren en hen duidelijk maken dat je nog veel meer te bieden hebt als ze jou volgen.

Actie stappenplan:
• Maak een lijst van de online platforms die jouw ideale klant vaak bezoekt
• Creëer een gratis online cursus, videoserie of E-book dat je kunt promoten door middel van gastberichten, advertenties en joint ventures
• Vermeld je gratis online cursus in jouw blog of social media, wanneer dit relevant is
• Plaats deze trigger op meerdere plaatsen op je website

 

#6 Gebruik Facebook advertenties

Ik ben een groot fan van Facebook advertenties en de manier waarop deze je kunnen helpen om je lijst op te bouwen, en je pakketten en cursussen te promoten. Facebook advertenties zijn voor mij de reden geweest waardoor mijn inkomen flink omhoog is gegaan dit jaar. Het is een geweldige manier om je lezersaantal te verhogen, en dat in een zeer korte tijd.

Zorg wel dat je advertenties op Facebook slim inricht. Voor je het weet ben je een hoop geld kwijt en heb je niet de juiste doelgroep die je wilt bereiken.

lewis howes

Actie stappenplan:
• Creëer je eerste Facebook advertentie om je gratis online cursus te promoten
• Overweeg om een expert in te schakelen die je helpt met het organiseren van je Facebook advertenties
• Pas dit stappenplan pas toe als je alle facetten van je onderneming goed hebt staan

 

#7 Ontwikkel producten in verschillende prijsklassen

Voor iedere niche is de opbouw van de producten weer anders maar in de meeste gevallen creëer meerdere soorten producten:
• Laagdrempelige producten zoals korte online cursussen tot en met zware 1 op 1 coaching waarbij je iemand stap voor stap alleen helpt met zijn of haar behoefte of probleem.

Ik zelf ben begonnen met het schrijven van blogs, e-books, checklists, etc. om de aandacht te trekken van mijn publiek. Daarbij zorgde ik ervoor dat ik een groot aantal mensen op mijn e-mail lijst kreeg omdat ze deze waardevolle informatie van mij wilde downloaden. Vanaf dat moment kon ik hen mijn laagdrempelige en hoogwaardige programma’s aanbieden.

Actie stappenplan:
• Denk goed na of je nu de juiste e-book, checklists en blogs hebt gemaakt. Lossen zij het probleem op van je klant? Voorzie jij in die behoefte?
• Maak een lijst van mogelijke cursussen en groepsprogramma’s die je in de komende zes maanden kunt creëren die je gaan helpen naar een hoger inkomen

 

#8 Ontwikkel jezelf en creëer je team

Waarschijnlijk kun je alles zelf doen in jouw bedrijf, maar waarom zou je? Het is beter om te focussen op het creëren van activiteiten die geld opbrengen, dan te proberen om alles zelf te doen. Er zitten maar 24 uur in en dag!

Ik heb een team waarop ik echt kan bouwen en dit is cruciaal voor mijn succes. Het zorgt ervoor dat ik me op mijn klanten kan richten. Ik hoef niet alles zelf te doen.

Zelfs als je bedenkt dat je niet genoeg budget hebt om hulp in te schakelen, kun je een virtuele assistent benaderen die je voor slechts een paar uurtjes per week kan ondersteunen.
Mij heeft dit enorm veel tijd bespaart, Ik kan mijn aandacht volledig kan vestigen op het creëren van activiteiten die wel geld opbrengen.

Actie stappenplan:
• Maak een lijst met activiteiten die je niet leuk vindt, waar je geen tijd voor hebt of waar je niet zo goed in bent
• Vraag vrienden of bekende voor aanbevelingen van ontwerpers en virtuele assistenten of bekijk websites met freelancers
• Plaats een advertentie op Facebook voor een paar euro onder (HBO)studenten die een bijbaan zoeken
• Organiseer sollicitatiegesprekken met potentiële nieuwe teamleden
• Stel een proefperiode van één maand in en bekijk aan het einde van deze maand of ze voor de lange termijn geschikt zijn voor jouw team

 

#9 Creëer dagelijkse systemen voor je bedrijf

Welke activiteiten hebben jij en je (toekomstige) team dagelijks nodig om je bedrijf verder te laten groeien? Taken en processen die dagelijks op een bepaald tijdstip uitgevoerd moeten worden, of kunnen overgenomen worden door bepaalde systemen. Deze systemen kunnen je leven veel makkelijker en georganiseerder maken.

Kijk bijvoorbeeld eens naar het proces wat nieuwe klanten doorlopen als ze met jou gaan werken. Welke stappen moeten ze van het begin tot het eind doorlopen? Van het moment dat ze voor het eerst je website ontdekken, tot het moment dat ze zich aanmelden voor jouw lijst, of tot het moment dat ze een strategiesessie aanvragen?

Actie stappenplan:
• Maak een lijst van systemen, taken en processen die een onderdeel van jouw bedrijf uit zouden kunnen maken
• Leer je personeel hoe zij met systematische stappen hun taken gemakkelijker kunnen maken
• Zoek naar tools op het internet om efficiënter te kunnen gaan werken

Het is mogelijk voor jou om als coach, trainer, consultant of zelfstandige professional een hoger inkomen te creëren. Als je de actie stappenlijsten in dit blogbericht nauwkeurig volgt zul je dichterbij je financiële doelen komen.

Het opzetten van een bedrijf vereist hard werken. Hoe meer ondersteunende systemen je hebt en hoe meer teamleden die jouw visie steunen, hoe makkelijker het met de tijd zal worden om je bedrijf succesvol te runnen.

Beginnen is de sleutel tot succes. Welke stap uit dit bericht ga jij deze week uitvoeren om jouw bedrijf te laten groeien? Laat een reactie achter!Ben jij op zoek naar een stabiele omzetstroom?

Start dan vandaag met de gratis minicursus die je helpt met meer leads en omzet.
Start hier de 5 daagse minicursus

Comment Section

1 reactie op “7 geheimen om meer geld te verdienen als coach, consultant, trainer of zelfstandig professional


Door Paul Stolwijk Mental Coaching op 28 mei 2019

Eindelijk ene website over opbouw coachpraktijk in directe taal en directe benadering.
Nieuw idee: Schrijven mini-cursussen voor potentiële cliënten. Welk probleem heeft cliënt en welke oplossing bied ik als coach aan ?

Plaats een reactie


*